Yoga voor alle lichamen!
Kinderyoga
In de kinderyogalessen gaat het kind op een speelse manier kennis maken met yoga.

Zingend, dansend en spelend onderzoeken ze yoga-houdingen en ontdekken ze hoe leuk het is om te spelen met hun adem en zintuigen.
 
Aan de hand van een thema zoals het circus, sprookjes of het dierenrijk zal een yogales worden gegeven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van muziek, dans, zingen en tekenen. Kortom er wordt ingespeeld op de belevingswereld van het kind.

Omdat de belevingswereld van de kinderen groot is en het concentratievermogen kort, is een yogales voor kinderen veelzijdig van opbouw en zit hij vol met afwisseling.

Ondanks de afwisseling bestaat een les wel uit vaste onderdelen zoals, warming-up, meditatie, yogahoudingen, spel en momenten van rust- en ontspanning. Ook word er in de les aandacht besteed aan normen en waarden, samenwerken en contact maken met elkaar.

Kinderen worden door het beoefenen van kinderyoga bewuster van het eigen lichaam en de zintuigen,
de adem en de verbeeldingskracht. Ze leren om hun lichaam, geest en emoties te gebruiken om tot rust- of activiteit te komen. Ze leren om naar binnen te gaan, zich te ontspannen en zich te concentreren. Kinderyoga geeft kinderen inzicht in hun eigen kracht en mogelijkheden en het geeft vreugde en veel plezier!

Tijdens kinderyoga hoeft niets. Voor een kind is het soms al genoeg om er te kunnen zijn, om te kijken, te spelen op de mat, te ervaren en te verwonderen.

 

 


Maak een Gratis Website met JouwWeb